19. heinäkuuta 2015

Testissä Blackeye combo takakamerassa

Blackeye combo, testi, test, Blackeye fisheye, asennus
Heippa taas!

Tänään tavataan testailu merkeissä. Ostin alkuviikosta Blackeye Combon ja testailtiin sitä poikaystävän kanssa. 
Onneksi käytiin heti alkuviikosta kokeilemassa, loppuviikon huonojen säiden takia.

Tässä kuvien kera arviota tästä härvelistä. Sekä testikuvia. Edellisessä postauksessa on myös muutama kuva, missä olen tätä käyttänyt.
Paketissa tuli mukana:
1. Kaksi pientä minigrip-pussia, joissa sisällä ohjeet suomeksi, magneettiosat 4 kpl ja "avaimenperät"     2 kpl.
2. Linssisuojukset kumpaakin linssiin.
3. Isompi linssi on fisheye 
4. Tässä linssissä on wide-angle linssi ja micro linssi
5. Mukana myös pussukka linsseille

Blackeye Combo, Blackeye, Blackeye fisheye, testi, test, asennus
Magneettiosat mistä puhuin on nämä kaksi (paketissa siis neljä) ympyrää. Magneettiympyrät "liimataan" puhelimen linssin päälle. Pitkään mietin mihin tämä toinen ympyrä menee kun siinä on tuollainen vako, lopussa sitten kun kokeiltiin linssejä poikaystävän puhelimella keksin että se vako tulee niin kuin tuossa oikean puoleisessa kuvassa se on.
Blackeye Combo, Blackeye, Blackeye fisheye, testi, test, asennus
Sitten onkin magneettiosan kiinnitys operaatio. Ensin kannattaa muistaa pyyhkiä kännykän linssi puhtaaksi. Meillä toimi nyt paidan reunus, koska paperia ei ollut. Sitten vain säätelyä että magnettiosa on oikeassa kohdassa niin ettei se peitä kameran näkyvyyttä. Painelua vähän aikaa ja sitten annetaan liiman kuivia vähän aikaa. Ainoa haaste tässä kohtaa oli saada magneettiosa niin ettei se peitä kamerasta mitään, mutta sekään ei mitenkään yyber vaikeaa ole.


Kuivumisen jälkeen ei muuta kuin linssi kiinni ja kohdalleen magneettiosaan ja kuvia ottamaan!.
Blackeye Combo, Blackeye, Blackeye fisheye, testi, test, asennus
Enimmäisenä testaukseen fisheye linssi. Linssin käytössä ei juurikaan mitää vaikeuksia ole kuin että saa sen oikealla kohdalle niin että nuo mustat kohdat näkyy tasavertaisesti. Tämä "ongelma" oli kaikkien linssien kanssa, varsinkin laajakuvassa saa olla tarkka. 
Blackeye Combo, Blackeye, Blackeye fisheye, testi, test, asennus
Sitten wide-angle linssi. Ensin en huomannut mitenkään suurta eroa fisheyen (en tiedä miksi vaikka nyt huomaan eron selvästi) ja sen takia en tätä pitänyt heti mitenkään ihmeellisenä. Näissä kuvissa nuo reunat näkyy "pahasti" mutta eilisessa Pori Jazz postauksessa oli jo wide-angle linssillä otetut kuvat parempia. Eli näidenkin käyttämiseen tarvitsee hieman treeniä. Ja treeniä vielä minä tarvitsen...

Blackeye Combo, Blackeye, Blackeye fisheye, testi, test, asennus


Blackeye Combo, Blackeye, Blackeye fisheye, testi, test, asennus...micro linssin kanssa. Tämän linssin hankaluus ilmenee siinä että kohteen pitää olla täysin paikallaan että kuva onnistuu täydellisesti. Muuten kuva on heilahtuneen näköinen. Myös oma käsi pitää olla hyvin paikallaan. Silti tämä linssi on mun ehdoton ykkönen. 
Blackeye Combo, Blackeye, Blackeye fisheye, testi, test, asennus


Blackeye Combo, Blackeye, Blackeye fisheye, testi, test, asennus
Kokonaisuudeessaan Blackeye Combo on käytännöllinen ja kätevä. Koko on juuri hyvä, mahtuu vaikka shortsien taskuun. Hieman itselleni vaivaa tulee siitä kun joutuu kaivamaan linssin repusta/taskusta irroittamaan suojuksen ja avaimen perän. Jos kuva täytyisi saada nopeasti tulisi ongelmia.

Magneettiosa ei ole mitenkään ollut tiellä kun se on takakamerassa. Vielä en uskaltanut etukameraan laittaa kun täytyisi vaihtaa kalvo ja leikellä sitä että saan tulevaisuudessakin vaihdettua kalvon. Myös magneettiosan asettelu kännykän etupuolelle vaivaa, että miten sen saa hyvään kohtaan ilman että se on tiellä.
Tällä hetkellä mulla on puhelimessa reunasuojukset, mikä on myös yksi syy että en laittanut eteen, ja minun täytyisi hankkia uuden kalvon ohella myös uudet suojakuoret. Sitten kun saan ne hankittua mietin uudestaan magneettiosan kiinnittämistä etupuolelle.

Jos kuitenkin haluaa ottaa etupuolen kameralla kuvia Blackeyen kanssa on se suht hankalaa mutta mahdollista. Linssin pysyminen samassa kohtaa on vaikeaa sekä sormet näkyvät reunoilta ellei saa pidettyä jotenkin niin että ne eivät näy.

Blackeye Combo, Blackeye, testi, test, asennus
Paras kuvausyritys pienestä kärpäsestä polvellani

Plussat                                                                  
                         
+Kätevä koko                                                         
+Saa kiinnitettyä moniin puhelimiin                   
+Kuvien laatu on hyvä                                           
+Asentaminen helppoa                                    
+Linssit pysyvät hyvin magneettiosassa                                                                                                    

Miinukset

-Microssa kohteen pitää olla paikoillaan
-Järkevää laittaa etukameraan?
-Edestaikaisin ottaminen ja laittaminen
-Ilman magneettiosaa vaikea käyttää
-Laukusta kaivaminen ja osien irroittelu 
  ei anna mahdollisuutta ottaa           
  kuvaa/kuvia nopeasti
  
Olen erittäin tyytyväinen tähän ostoon. Hinta-laatu suhde on erittäin hyvä (maksoin ite tästä 29.90€). Näistä linsseistä saa kyllä uutta potkua kuviin, blogissa että muuallakin.
Blackeyellä on myös pelkkä fisheye linssi myynnissä, klipsulla että (luultavasti) magneettiosalla. Tuotteisiin voit tutustua Blackeyen sivuilla (englanniksi). Sieltä myös löytää mihin puhelimiin linssit käy.
Oletko jo ehtinyt kokeilemaan Blackeye Comboa tai muuta Blackeyen tuotetta?
Mitä olet itse mieltä näistä linsseistä?

💧 terveisin Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti