27. huhtikuuta 2016

"Mikä ihmeen postcrossing?"

Oli ensimmäinen ajatus kun luin ensimmäisen kerran tästä.
Kiinnostuin siitä kuitenkin lisää koska blogi mistä luin tätä kerrottiin, että postcrossingissa lähetetään ulkomaille ja saadaan ulkomailta postikortteja. Olen aina kiinnostunut muista kulttuureista, yhtenä unelmalla mulla olisi päästä töihin ulkomaille.
Linkkasin itseni heti postcrossing.com sivuille ja tutuistuin enemmän aiheeseen.


Tässä hommassa siis nettisivu arpoo osoitteen mihin lähetät postikortin. Henkilön kuvauksesta voit lukea millaisen postikortin hän haluaa tai mistä hän haluaa sinun kertovan kortissa. Sitten vain kirjoitat kortin ja viet postilaatikkoon.
Kun vastaanottaja on saanut sinun korttisi, hän menee tuolle samaiselle nettisivulle ja lisää postcard-ID:n sinne, jotta sivu saa tietoon sen että korttisi on saapunut hänelle. Sen jälkeen jollekin ihmiselle maailmalla arvotaan sinun osoite.


Arvoin itselleni kolme eri paikkaa minne lähetän kortit ja ensimmäiset postikortit multa lähtee Amerikkaan Oregoniin (muumikortti), Venäjälle Moskovan lähettyville (karhukortti) ja Saksaan Ostfriesland nimiseen kaupunkiin (marimekkokortti). Kaikkien korttien teema on aika vahvasti suomalaisuus, mutta vastaanottajat kaikki pyysivät joillain tapaa, että lähettäjä kertoo omasta maastaan.

Nyt sitten jännittäen odotan milloin he saavat minun korttini ja milloin saan ensimmäiset korttini ulkomailta.

☀ terveisin Maiju
1 kommentti: